Want to share this Foto on another web-site or blog?

Paste one of the following lines in to your site, blog or profile page..

Script:

HTML (for myspace, bebo etc):

BBCode (for message boards/forums):
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]



Mail this Foto to a friend



< Previous

Next >
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Sunday, 13-Aug-2006 04:50
Cambodia
me, hubby and my mum went to cambodia for our holiday... walaupun rasa berat hati sangat nak pergi sebab kena tinggalkan syahmi, kitaorg pergi jugak... syahmi tinggal nenek di kampung daddy... mummy dah menangis nangis masa nak tinggalkan syahmi tu... daddy ckp kat mummy jgn nangis sangat nanti kesian kat syahmi...tapi sapa lah yang boleh tahan rasa rindu tu kan... dengan berat hati kami pergi juga...

ila tak pernah imagine how suffer cambodian people masa pemerintahan pol pot... sampai aje kat sana, kami pergi visit few places such as killing field, tuol sleng museum, grand palace, national museum and few others... but the most memorable places were the killing field and tuol sleng museum... will write more on my trip to cambodia in my blog... till then, enjoy the pictures...

we dont shop a lot there... first because we dont bring enough USD, diorg kat sana prefer USD rather than their own currency Riel and most places do not accept credit card...as for me an hubby we brought only few hundreds of USD so tak banyak le dpt beli brg... yang paling best kat sana ialah beli Cambodian silk look very similar to thai silk and it is all hand wooven an it is cheap...i can say it is not more than half dari harga kat malaysia ni... i've bough few pairs for myself... utk syahmi plak dapat beli sehelai tshirt aje sbb takde yang menarik pun untuk dibeli... hubby bought a bag for himself, very nice and cheap....










re:

anne , ila balik ari jumaat lepas , lepas tu terus balik pahang amek syahmi...semalam baru balik rumah kitaorg... heheh bebila nak dtg umah kita dtg lah ye....kita pun boleh gomol aleeya...kish kish kat aleeya, lama dah tak jumpa dia... hehehe kita pun rindu kat awak...lama tak borak2 ngan awak...

zizie , agakkacak tu memang happy pun....tapi dalam happy tu dia ingat gak kat syahmi...

munirah , ehm best jugak kat sana tu....tapi kitaorg tak tau yg kat sana tak leh pakai credit card termasuk la untuk byr hotel (unless hotel besar 2 le, kitaorg duduk otel biasa2 je...), semua benda in USD so ehmmm telan air liur je le and cuci mata aje... wah Isk nak gi jln2 cuti2 malaysia ye... best kan gi pennag...kita pernah gi pennag ngan poek dulu...heheh ala ala honeymoon gitu... bila nak dtg umah ni? bawak le isk sekali...kita pun teringin nak gi umah awak le... assyik nengok munirah ngan anne jln aje, tak ajak ila n mai pun...ahakk

mai, kita pun rindu kat awak gak...

anna , aaah syahmi kecik sgt le nak bawak berjalan...nengok le bila dia besar sikit dan kalau ada rezeki lebih nak gak bwk dia jln2...kitaorg ni pun jln dekat2 je yg mampu buat masa ni... :-)

Justmin , me n hubby went to phonm penh jadi kami tak ke siem reap...kalau ikut hati memang nak ke siem reap boleh nengok angkor wat... jauh le dari siem reap ke phnom penh, kena naik flight...boleh gak naik bas dari phnom penh but tak tau berapa lama... Traveller's cheque pun ok gak kalau u nak bwk, sebab u boleh tukar kat bank...tapi lebih senang kalau dah ada cash... memang kesian pun tengok tengkorak tu semua, lagi sedih bila kita understand what happened to them... sedih n insaf sangat...bertuah jadi anak Malaysia!!!

daddy syahmi , saje je tu posing....mummy pun saje je test skill amek gambar ... :->

Aisyiman , aaah ila pun tunggu syahmi besar baru boleh jln bawak syahmi... itu pun kalau ada ongkosnya... kalau tak saya jalan cuti cuti malaysia je lah...kat malaysia pun bukan semua tempat ila dah pergi...daddy syahmi tak pernah gi sarawak lagi, alamak sarawak pun kena naik kapal terbang...bila syahmi leh naik kapal terbang ek??

© Pidgin Technologies Ltd. 2016