Want to share this Foto on another web-site or blog?

Paste one of the following lines in to your site, blog or profile page..

Script:

HTML (for myspace, bebo etc):

BBCode (for message boards/forums):
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]



Mail this Foto to a friend
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Saturday, 14-Jul-2007 23:55
Meaning of Rizq Syahmi
I've been tagged by Munirah, Nury and Mai....

how to start ye...actually ila and hubby suka nama yang pendek pendek je supaya senang sebut dan tak payah nak dipendekkan lagi so masa preggy kami dah list kan few names seperti Irfan, Faiq, and rasanya ada few names lagi tapi dha terlupa la...hahahha... nama depan memang nak letak 'Rizq' sbb aruah abg syahmi (our first baby) pun nama nya Rizq juga..Yang aruah nama penuh nya ialah MUhammad Rizq Ifwad (Ifwat ertinya The Best)... Rizq pulak ialah rezeki...

back to syahmi punya nama, memula nak letak Rizq Irfan, tapi kami tak jadi letak nama tu sbb ramai sgt dah org nama Irfan...Faiq plak, yang ni memang kami sangat sukerr tapi kalau digandingkan dengan nama depan nanti bunyi cam 'Rizq Faiq' ...cuba u oll sebut , susah kan macam nak tergeliat lidah sbb byk sangat Q...

pastu browse buku nama Islam tu, pastu ada nama Syahmi ertinya Yang Baik, Bijaksana dan Berani... nama tu pun tak le bunyi pelik sangat, pastu tak ramai org pakai, kalau ganding kan dengan Rizq pun ok gak....so ila nama kan lah baby kami tu Rizq Syahmi... Makna Rizq Syahmi ialah "Seorang yang murah rezeki, baik, bijaksana dan Berani"...amin semoga syahmi emmbesar jadi anak yg soleh dan berilmu dan beramal dan menghormati org tua dan berjaya dan tidak melupakan agama...dan etc etc etc :->



So now am tagging
1. Mas (mama maya Aleesya)
2. Rose (mama Armand Ezra)
3. Anne (mama Adriana Aleeya)
4. Sity (Ummi Indah)
5. Fizzie (Mommy Qaisara)


© Pidgin Technologies Ltd. 2016