Want to share this Foto on another web-site or blog?

Paste one of the following lines in to your site, blog or profile page..

Script:

HTML (for myspace, bebo etc):

BBCode (for message boards/forums):
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]



Mail this Foto to a friend



Next >
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Wednesday, 31-Oct-2007 04:33
Aidilfitri 2007
lambat sket update, bukannya apa...mummy teramat le busy dan buat buat busy...kalau kat umah memang maleh le nak online sbb si kecit asyik dok kacau ...hehhe so nak buat kat opis plak kena nengok byk kerja ke tak, kena nengok line clear ke tak... hehheh

btw, enjoice the pics ye...


di pagi raya ..mummy and syahmi gambar together...kami beraya di rumah mak tok syahmi dulu di setiawangsa...cam biasa kat sini tak ramai org rg tapi tetap meriah dgn kehadiran syahmi...


nak salam mummy..selamat hari raya...my cheeky boy...aiyooo makin panjang akal le budak dua pusar ni..kengkadang menguji kesabaran mummy and daddy je...


syahmi and daddy pakai sedondon, sayang nya syahmi tak ada songkok sebab mummy tak jumpa cari songkok saiz kecik...


syahmi memang buah hati mak tok dia, sbb dia sorang je lah setakat ni cucu mak tok dia...


kami sekeluarga di pagi raya...


ni le adik beradik seibu sebapa mummy...mummy yg first...adik mummy yang free hair tu muka dia memang lain sket...dulu masa kecik kalau gaduh ngan dia mesti kami panggil dia anak keling sbb lahir on deepavali...kami selalu ckp mak tertukar dia ngan anak keling...hheheh ...tapi dia selalu perasan dia glamer and cun cam maya karin..btw, dia bukan lah favorite aunt syahmi...tapi aunt ngah le yg paling sayang kan syahmi...


my manja, buah hati pengarang jantung...OMG cair le dgn senyum syahmi ni...wink wink boleh tak mummy perasan yang anak mummy ni ensem..tak peduli le..nak perasan jugakkkk

raya kedua ptg kami bertolak balik ke phg, kampung daddy plak...kat sini memang meriah sbb adik beradik daddy ramai...pastu plak sepupu sepapat nya pun ramai...jenuh le nak beraya rumah pakcik pakcik and tok tok nya...nenek syahmi plak adik beradik nya 14 org, so bayang kan le keadaan kami menerima ttetamu...huiyoo memang penat tapi best...sbb masa ni le kita dapat bermesra dgn sedara mara....


gambar kami sekeluarga...sowi ada plak aki syahmi enterframe kat situ....daddy kata kalau nak crop, crop sendiri..mummy dah lupa le edit mengedit ni so mummy hentam je la letak gambar ni kat sini...


ini le gambar kami dengan keluarga daddy...kat sini cuma pak long syahmi sekeluarga je yang tak de sbb ada hal yang tidak dpt di elakkan...

hari kelima aidilfitri, keluarga mak sedara dady datang dari johor melawat pastu ajak plak pi mandi air terjun, kami apa lagi on je lah kan...nenek syahmi pagi2 lagi dah pi pasar beli ikan patin nak buat masak tempoyak, pastu masak sambal itam, sayur pucuk apa ntah nama, ikan goreng berlada, dan kami pun le berkelah...seronoknya...syahmi le yang paling seronok...





aki sibuk layan syahmi mandi...



then, masa raya ke enam, kami sekeluarga pun balik ke labis, johor plak untuk beraya bersama keluarga tok pa syahmi (tok pa, ayah mummy le)... kat sini kami tak sempat nak amik gambar raya cam tahun sebelumnya sbb tok pa syahmi amat le busy dgn upacara2 rasmi n org plak tak putus2 dtg ke rumah...untuk menghilang kan bosan, tok pa bawak le kami pi shopping kat jakel...heheheh ini ler saat yang best bila shopping free kan...heheh tok ma plak panggil tukang urut n tukang facial dtg umah...so kami sakan le buat facial, urut badan, ear waxing....macam percutian gitu... sambil tu sempat le celebrate birthday mak teh syahmi...kat labis tu kami tak tau nak celebrate kat mana...last2 kami pi celebrate kat pizza hut... ok le tukan, celebrate kecil kecilan ..janji happy...




syahmi khusyuk dok nengok mak teh dia nak tiup lilin...


aci tak kira ni gambar raya kami sekeluarga di johor...kira ok le kan...walaupun tak smeua nya ada dlm gambar...


akhir kata selamat hari raya aidilfitri buat semua dari syahmi and co...jemput le dtg beraya ye...


© Pidgin Technologies Ltd. 2016